• In de branderij

    In de kelder van de koffiebranderij...

    In de kelder van de koffiebranderij in de Brabantdam staan jutte zakken vol groene koffiebonen uit vele landen rond de evenaar.

    Ontdek onze koffies

  • thee

    You can't buy happiness...

    but you can buy tea and that's kind of the same thing.

    Ontdek onze smaken

  • SYPHON

    Slow Coffee or Espresso

    V60, Aeropress®, Chemex of syphon

    Lees onze blog!

  • vandekerckhove 1854 bar

    Or simply come over and have a drink at the bar 

     

PANAMA BARU BLACK MOUNTAIN GEISHA

Proces: handgeplukt, zongedroogd op afrikaanse bedden. Variëteit: arabica geisha “dwarf”. Geisha of Gesha is een zeldzame soort koffieplant, die qua smaak en kwalteit tot de beste ter wereld behoort. Smaakprofiel: abrikoos,rode appels, zwarte thee en toetsen van chocolade . Origine: Baru Black Mountain Estate gelegen in het noorden van Panama, tussen 1250 en 1300m boven de zeespiegel. De koffieplantage dankt zijn naam aan de zeer donkere, vulcanische grond in de regio.

Sterkte

Ideaal om te maken met:

ETHIOPIA LIMU BIFTU GUGINA

Origine: Biftu Gudina cooperative bevindt zich in de Agaro district van Jimma/Limu, op 1800-2000m. Biftu Gudina bouwde een uitstekende reputatie op door de zorgvuldige verwerking. De cooperative werkt samen met de Girls Gotta Run Foundation, een non-profit organisatie die investeert in meisjes die door lopen en volgen van opleidingen zichzelf en hun gemeenschap ‘empower-en’.

Sterkte

Ideaal om te maken met:

MARCALA COMBRIFOL HONDURAS

Proces: washed, hand- geplukt en gesorteerd. Variëteit: arabica: catuai & bourbon. Smaakprofiel: chocolade, citrusachtige aroma, lichte toetsen van honing en rode bessen, zachte body en lichte aciditeit. Origine: De COMBRIFOL cooperative ontstond in 2004, het is gelegen in het zuidwesten van Honduras aan de grens met El Salvador, in het departement La Paz. Het vruchtbare vulkanische bodem vormt een uitstekende basis voor de koffieteelt in een een arme een infrastructureel verwaarloosde regio. De cooperatieve probeert de levensomstandigheden van de inheemse Lenca te verbeteren. Ze cultiveren koffie, maïs, bonen en fruit op parceelen tussen 1 en 4 hectare. De coöperatie biedt onderwijs en workshops aan in de sociale sector, maar ook in de biologische landbouw.

Sterkte

Ideaal om te maken met:

Geniet van Jouw Kopje koffie

- Met onze selectie accessories -

plant tot kopje

BREWERS CUP CHAMPIONSHIP

blog2

Slow Coffee met Hario V60

blog3

KOFFIE WIKI GUATEMALA

Prana Chai 250 gr

Twee vrienden trokken vier jaar lang de wereld rond, overal in Azië werden ze verwelkomed met een plaatselijke masala chai recept. Terug in Australie ontwikkelden ze hun eigen mengeling geinspireerd op de vele chais die ze tijdens hun reis hadden gedronken. Prana Chai wordt samengesteld in Melbourn, het bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten: de Australische honing, de thee en de volledige specerijen worden met de hand gemengd. Prana Chai is goed voor u! Er wordt geen gebruik gemaakt van machines, additiven of bewaarmiddelen om er voor te zorgen dat de PRANA (levenskracht) in de Prana Chai bewaard blijft.