Assam O.P.

  • Delen

Met tweeduizend theetuinen is Assam in Noord-Indië een van de grootste theegebieden ter wereld. Een theeblad uit Assam heeft een krachtige smaak en wordt daarvoor vooral als ontbijtthee gedronken of als alternatief voor een kop koffie.

€ 4,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 4,00
  • Delen
De productie van zwarte thee bestaat altijd uit vier stappen: verflensen, rollen of kneden, fermenteren en drogen. Door het kneden komen er sappen vrij die na aanraking met zuurstof gaan oxideren. Oxidatie zorgt voor de zwarte kleur en de typische smaak. Het proces is te vergelijken met het proces dat een appel bruin maakt eens die geschild is. Zwarte thee is minder gevoelig aan hoge temperaturen dan de groene thee. Het kan best bereid worden met water van ongeveer 90°C en een infusie van ongeveer 4min.

Je kan kiezen om je bestelling te laten leveren (via bpost) bij je thuis of op kantoor. Leveren kost per pakket 7 euro in België. Verzendingen vanaf 50 euro zijn gratis. De levertijd is 3 tot 5 werkdagen. Contacteer ons voor alle verzendingen buiten België op hallo@vandekerckhove1854.be.

Daarnaast kunnen bestellingen ook persoonlijk opgehaald worden in de winkel tijdens de openingsuren. 

 

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten