Brewers Cup Championship

 

 

Filterkoffie wordt opnieuw uitgevonden. Tijdens de Brewers Cup, een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door SCA België , worden de barista’s getest op hun filterkoffie kunsten door middel van traditionele en nieuwe zetmethoden, waaronder: Chemex, Hario V60 en French press. Elke deelnemer maakt in 15 minuten drie identieke filterkoffies en verzorgt een presentatie waarin koffie en keuzes worden toegelicht. 

Voor de wedstrijd gaan de deelnemers op zoek naar een winnend recept bestaande uit de beste koffie, het juiste brandprofiel en een passende zetmethode. 

Onze huisbarista en brander Fabrice Van Besien  gebruikte voor deze editie van de Brewers Cup een Ethiopische Guji Wadessa. Dit is een koffie met een intens fruitig aroma van zoete citus, perzik, kruidnagel, een creamy body en en een delicate juicy aciditeit.

Fabrice behaalde de vierde plaats. Hij vond het een super spannende en een leerrijke ervaring en kijkt nu al uit naar volgend jaar. Interactie met de mensen, het show aspect en stress bestendigheid zijn zaken die hem op het lijf geschreven staan. Fabrice verbaasde de jury met zijn zijn double poure: opgieten met twee ketels tegelijkertijd – try this at home :-)

Zijn koffiekunsten zijn elke zaterdag en vrijdag te bewonderen in onze bar. Kom gerust langs en vraag hem uit! 

Of volg ons op instagram.

 

 

Vorige blogpost
Volgende blogpost