Koffie wiki Guatemala

We zijn heel trots om u onze nieuwste koffie voor te stellen:

Gautemala, La Libertad, Las Terrezas Estate.

Deze koffie is zoet en fruitig van smaak, heeft een citrusachtige acciditeit, met toetsen van karamel, donkere chocolade en bosbessen.  

Vanaf deze week onze filter van de week! 

Renardo Ovalle  is derde generatie koffieproducent in de Huehuetenago regio. 

Voor zijn grootvader, dokter van beroep, begon het allemaal in 1958 als een hobby. Vandaag zijn er drie farms: La Bolsa, Las Terrazas en El Ricon, ze worden verenigd onder de naam Vides 58 > http://www.vides58.com 

De Guatemalese familie Ovalle is een van de bekendste in de wereld van Speciality Coffee. Le laatse jaren hebben ze al een uitstekende reputatie opgeboud in de Verenigde Staten, dit jaar arriveerden  hun koffies ook in Europa. 

 

Sustainability

  

De plantages worden gerund met oog op duurzaamheid op basis van volgende drie peilers

Sociaal: door samenwerking met buurgemeenschappen om de ontwikkeling van de regio te verbeteren. De eerste school voor de kinderen van de plukkers werd geopend in 1980.  In 2012 werd Association Coffee Care gesticht, tegen kinderarbeid en voor verbetring van de leef omstandigheden van de plukkers en hun families.  

Agrarisch: gebaseerd op duurzame en milieuvriendelijke werkwijzen gestaafd op de Rainforest Alliance.  

Milieu: het behoud van het ecosysteem door het beschermen van de in het wild levende dieren, efficient gebruik van water en het voorkomen van ontbossing. 

 

We dream and think we're changing the way
our collaborators and our communities see coffee cultureand it's place in the world.

 

Gautemala La Libertad is niet enkel buitegewoon door de verfijnde smaak en aroma. Het is ook de manier waarop het geproduceerd wordt met aandacht voor mens en natuur en ongelooflijk veel passie die het nog bijzonderder maakt. 

 

 Bron: vimeo.com

Gautemala, La Libertad, Las Terrezas Estate. vanaf 250 gram

 

Vorige blogpost