Lapsang Souchong

  • Delen

Een zwarte thee uit de Chinese provincie Fujian en Anhui. De kenmerk van deze thee is zijn rooksmak. Na oxidatie wordt hij namelijk gedroogd boven brandende dennen en cipressen. De thee ruikt sterk naar rook, maar de smaak valt zachter uit dan de geur doet vermoeden.

€ 4,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 4,00
  • Delen
De productie van zwarte thee bestaat altijd uit vier stappen: verflensen, rollen of kneden, fermenteren en drogen. Door het kneden komen er sappen vrij die na aanraking met zuurstof gaan oxideren. Oxidatie zorgt voor de zwarte kleur en de typische smaak. Het proces is te vergelijken met het proces dat een appel bruin maakt eens die geschild is. Zwarte thee is minder gevoelig aan hoge temperaturen dan de groene thee. Het kan best bereid worden met water van ongeveer 90°C en een infusie van ongeveer 4min.

Je kan kiezen om je bestelling te laten leveren (via bpost) bij je thuis of op kantoor. Leveren kost per pakket 7 euro in België. Verzendingen vanaf 50 euro zijn gratis. De levertijd is 3 tot 5 werkdagen. Contacteer ons voor alle verzendingen buiten België op hallo@vandekerckhove1854.be.

Daarnaast kunnen bestellingen ook persoonlijk opgehaald worden in de winkel tijdens de openingsuren.